Dodany: 2019-11-08 14:15|Autor:

nota wydawcy


Pachnąca morzem i pomarańczami hiszpańska paella albo wietnamska zupa pho pełna makaronu ryżowego, imbiru i papryczek chilli. Somalijskie cambuulo z ryżem i fasolą w sosie pomidorowym z dodatkiem kilku kropel oleju sezamowego, a może australijski ferburger z sarniną i śliwkowym chutney. Meksykańskie empanadas wypełnione chorizo i chilli lub kanadyjskie poutine, czyli dwukrotnie smażone frytki w sosie pieczeniowym ze skrzypiącym serem i szarpaną wołowiną.

Cieknie Wam już ślinka? Nie traćcie czasu – ruszajcie za szefem Wincentym odkrywać smaki świata (i uczyć się gotować).

Smacznego!

[Adamada, 2019]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 13
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: